Friday, January 31, 2014

Ką reikėtų žinoti apie sulčiaspaudes?

Tradiciniai pusryčiai turėtų būti sunkiai įsivaizduojami be stiklinės šviežiai spaustų vaisių ar daržovių sulčių. Žinoma, tam, kad galėtumėte kasryt mėgautis vitaminų ir kitų naudingų medžiagų kupinu gėrimu, jums reikalingas kokybiškas sulčių spaudimo aparatas. Braun sulciaspaudes – vienos geriausių rinkoje. Tą patvirtina ir profesionalai. Vienas jų – sveikuolis Algirdas, dirbantis buities technikos prekių parduotuvėje – sutiko papasakoti, pagal ką reikėtų rinktis sulčiaspaudę, ko tikėtis iš šio prietaiso, kaip neapsirikti, investuojant į palyginus nepigų daiktą.
Gyvenimo būdo dalis
„Sunkiai įsivaizduočiau savo gyvenimą be sulčiaspaudės. Jau pamiršau, ką reiškia pusryčiauti ir neišgerti stiklinės šviežių apelsinų, obuolių ar morkų sulčių. Juk tai sveikatos užtaisas ir paslaptis, kaip visą dieną išlikti žvaliam ir geros nuotaikos. Turbūt nuo to ir reikėtų pradėti – kodėl sulčiaspaudė reikalinga buityje? Kai kas gal pasakys, kad sulciaspaudes kainos požiūriu, yra per brangios, jos nebūtinos, kai sulčių galima nusipirkti. Tokiems žmonėms reikėtų pasidomėti šviežių sulčių nauda. Palyginus su parduodamomis prekybos centruose, šviežiai spaustos sultys yra tikra „vitaminų bomba“. Investavę kad ir į kiek brangesnę sulčiaspaudę, ilgainiui pastebėsite, jog labiau verta kartą sumokėti ir nebepirkti tų brangių sulčių iš parduotuvės, kurios, be kita ko, dar ir nėra labai naudingos sveikatai. Tiesa, jos nekenkia, tačiau, iš esmės, galima apsieiti ir be jų. To nepasakysi apie šviežiai spaustas sultis. Kaip jau minėjau, savo gyvenimo neįsivaizduoju be šviežio gėrimo iš vaisių ir, žinoma, savo braun sulciaspaudes.“. Algirdas, jau daug metų praktikuojantis sveiką gyvenimo būdą, sportuojantis ir pasižymintis itin gera sveikata, žino, ką kalba. Sulciaspaudes – tie buities prietaisai, kuriems nereikėtų taupyti. Investicija į sulčiaspaudę – investicija į stiprią sveikatą bei gerą savijautą. Tačiau kaip išsirinkti tinkamiausią?
Kaip išsirinkti?
Paklaustas, pagal ką reikėtų rinktis sulčiaspaudę, Algirdas pripažįsta: „Daugelio apsisprendimą lemia kaina. Bet sulciaspaudes pigiau prieinamos akcijų ar išpardavimų metu, ne visada yra pačios geriausios. Visų pirma, šį prietaisą reikėtų rinktis, atsižvelgiant į tai, iš ko dažniausiai spausite sultis. Aišku, geriausias pasirinkimas – galingas aparatas, vienodai tinkamas ir, pavyzdžiui, sultims iš citrusinių vaisių, ir iš kietesnių daržovių spausti. Tiesa, reikia pripažinti, kad toks prietaisas bus nepigus. Kitas dalykas – net jei ir spaus sultis iš minkštų vaisių, kietų daržovių, daug augalinio pluošto turinčių produktų, rezultatas skirsis. Kitaip tariant, sulčiaspaudė, pritaikyta minkštiems vaisiams, gal ir išspaus sultis iš, pavyzdžiui, burokėlių, tačiau tos sultys nebus tokios geros, kokios būtų, pasinaudojus sulčiaspaude, skirta kietoms daržovėms „doroti“. Mano patarimas – pasirinkti prioritetines sultis, pavyzdžiui, mano atveju – tai sultys iš vaisių. Mano sulčiaspaudė yra būtent tokio pobūdžio. Ji nelabai tinka sultims iš daržovių spausti, tačiau tokių aš nemėgstu, tad jų ir nepasigendu. Viskas labai paprasta.“. Žinoma, be to, ką pasakė Algirdas, yra ir kitų dalykų, į kuriuos reikėtų atkreipti dėmesį, prieš perkant naują sulčiaspaudę. Tai, pavyzdžiui, jos veikimo garsumas. Atrodytų, tai nėra pats svarbiausias dalykas, tačiau ilgainiui, jei sulčiaspaudė dirba ypač garsiai, tai gali pradėti trukdyti. „Štai, sulciaspaudes bosch yra gerai vertinamos, nes dirba tyliai, yra galingos, sultis spaudžia greitai. Prieš perkant, svarbu išsiaiškinti, kokia yra sulčių, išspaustų konkretaus prietaiso, kokybė. Svarbu ir valymo sudėtingumas. Sulčiaspaudes būtina gerai išplauti. Jei jus domina vienos ar kitos sulciaspaudes internetu galima paskaityti atsiliepimų. Tiesa, ne apie visas informacijos rasti paprasta. Ką galiu pasakyti asmeniškai - dėl savo braun sulciaspaudes neturėjau nė menkiausių nusiskundimų ir tikrai nesigailėjau investavęs į šį daiktą. Bet, žinoma, kiekvienam savo.“.

1 comment:

  1. ačiū, labai naudingas straipsnis, gera info. pasidalinsiu su drauge, kuriai aktualu bus irgi, nes kartu su manim nusipirko sulčių spaudimui aparatą.

    ReplyDelete